NEI

NEI is een methode om het onbewuste bewust te maken met behulp van de spiertest (semantische respons).

Een ongewenste emotionele staat, een fysieke klacht, of een ongewenst gedragspatroon kan een ingang zijn om te behandelen met NEI.

Onverwerkte emoties worden ergens onbewust in ons opgeslagen waardoor er een incongruentie ontstaat; ons bewuste en onderbewuste zitten niet meer op één lijn en er ontstaat disharmonie, deze zorgt er vervolgens voor, dat we minder goed gaan functioneren. Hierdoor kunnen symptomen, klachten ontstaan met frustratie als gevolg, die weer stress oplevert. Deze stress leidt tot nog meer disfunctie waardoor men in een vicieuze cirkel terecht komt. Stress krijgt de kans zich verder op te bouwen, onvermogen neemt toe. Als eerste heeft het invloed op het energieveld van de mens, vervolgens op de geest en ten slotte op het fysieke lichaam.

Elke emotie, die niet wordt verwerkt, blijft onbewust haar invloed uitoefenen; we kunnen spreken van een emotioneel virus. Als we hier niets aan doen, vermindert dit onze afweer, ons vermogen neemt af en dit uit zich in ineffectief gedrag en fysieke klachten.

Met NEI is het mogelijk, de onverwerkte emotie en waar deze mee te maken heeft op te sporen. Hierdoor worden geblokkeerde emoties in beweging gebracht, waardoor energie weer kan gaan stromen. Belemmerende overtuigingen kunnen worden getransformeerd in bekrachtigende overtuigingen. Ineffectieve strategieën kunnen worden omgezet in effectieve strategieën.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact op.