EE / EFT / EMDR

Energie, oftewel levenskracht, ook wel chi genoemd vloeit van de organen via speciale banen van vingers, tenen naar hoofd en borst en vice versa. Deze banen, meridianen genoemd liggen direct onder de huid en bevatten specifieke punten, die wanneer ze gestimuleerd worden effect hebben op het energie niveau en daardoor op de gebieden en organen waarmee ze verbonden zijn.

Elke meridiaan is verbonden met een orgaan, die het van levens energie voorziet. Elk orgaan heeft te maken met bepaalde emoties. Als een orgaan/meridiaansysteem verzwakt is, word je gevoeliger voor die specifieke emotie. Omgekeerd, als je een bepaalde emotie vaak ervaart en je behandelt de betreffende meridianen, zie je weer evenwicht ontstaan.

Energie blokkades kunnen ontstaan door het niet goed verwerken van emoties. Stagnatie in de energie banen zorgt voor emotionele onevenwichtigheid, wat weer kan leiden tot klachten en ziektes. Door het activeren van acupressuurpunten, bereik je, dat de energie in de meridianen weer gaat stromen. 

Emotional Freedom Techniques

Breng je energie aan het stromen door in combinatie met mentale boodschappen, ofwel affirmaties op bepaalde acupunctuurpunten te kloppen. Het energie systeem wordt door deze behandeling weer in balans gebracht.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact op.